Het belang van het juiste glas om whisky te drinken

whiskyglas

Het belang van het juiste glas om whisky te drinken

Whisky is een van de meest bekende en gewaardeerde dranken. Maar om er het beste uit te halen, is het noodzakelijk te weten hoe je whisky het best proeft. In tegenstelling tot wat je in sommige films ziet, wordt whisky traditioneel niet verondersteld in grote glazen of zelfs in grote slokken te worden gedronken. Om ten volle van de drank te genieten en het genot tot de laatste druppel te verlengen, is het noodzakelijk aandacht te besteden aan bepaalde details. Een van de belangrijkste aspecten om whisky ten volle en op de juiste manier te kunnen proeven, is de keuze en de voorbereiding van het glas.

De keuze van het whiskyglas is van groot belang. Het moet het juiste formaat hebben om de dampen van de drank te kunnen openen en van zijn smaak te kunnen genieten. Het formaat van het glas maakt het mogelijk om alle aroma’s van de whisky te waarderen.

Wij raden u aan te opteren voor glazen met een voet, identiek aan de glazen die gebruikt worden voor aperitieven. Zo kunt u het glas vastpakken zonder de temperatuur van de whisky te verhogen.

recommended whisky glassesrecommended whisky glasses

Om dezelfde reden raden wij het gebruik van een ballonglas voor whisky af, omdat het de temperatuur gemakkelijk zal doen stijgen, waardoor de smaak verandert. Deze verandering is het gevolg van de vervluchtiging van alcohol, waardoor de belangrijkste aroma’s en smaken worden verdoezeld.

Hoe bereid je het glas voor om Whisky uit te drinken

De voorbereiding van het glas is even belangrijk als de keuze ervan. Bereid het glas als volgt voor:

  1. Doe een beetje whisky in het glas en laat het een tijdje staan bij kamertemperatuur;
  2. Schud vervolgens het glas met de whisky erin zodat het zich door het glas verspreidt;
  3. Schenk ten slotte het glas in en zorg ervoor dat de rand van de beker schoon is.

Het glas is nu klaar voor de whisky van uw keuze.

De Whisky Flavour’s Officiële Aanbeveling

Whisky had vele jaren lang geen officieel glas, zoals Champagne of Brandy, Glencairn Crystal probeerde dit gebrek te verhelpen en creëerde het officiële whiskyglas, in 2001. Na vele jaren van perfectioneren van het glas, kunt u het nu vinden in de belangrijkste distilleerderijen in Schotland, Ierland of Wales, en ook in de VS.

Wij van Whisky Flavour bevelen officieel het Glencairn’s Official Whisky Glas aan om van je whisky te genieten, en daarom geven wij tot 31 oktober een origineel Glencairn’s Whisky glas (gepersonaliseerd met ons logo) bij elke Whisky Flavour Tasting Box die je bestelt.
Gebruik de code “WFWG” bij het afrekenen om je gratis Glencairn’s Whiskyglas te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Geen producten in de winkelwagen.