Oude whisky – de meest waardevolle flessen ooit

whisky flavour old whisky expensive bottles

Oude whisky – de meest waardevolle flessen ooit

Het is gebruikelijk, wanneer men het over oude whisky heeft, whisky’s van 15 jaar tot 25 jaar aan te spreken. Maar in feite bereiken oude whisky’s niet slechts 25 jaar, er zijn veel flessen met meer rijping. Er zijn enkele voorbeelden van hoge kwaliteit whisky, met 50 of meer jaar. Omdat het zeer speciale dranken zijn, is het ook normaal dat ze zeer hoge prijzen bereiken. Hier presenteren we de 4 meest waardevolle flessen oude whisky ooit gemaakt.

De duurste oude whisky – Top 4

Elke distilleerderij streeft ernaar om speciale edities te maken, met een langere rijpingsperiode en speciale kenmerken. Maar sommige, door verschillende factoren, worden uiteindelijk waardevoller dan andere.

Hier zijn de 4 duurste flessen ooit:

#1 – Macallan 1946

de duurste whiskyflessen ooit - macallan 1946
credits van nickollsandperks.co.uk

Deze whisky heeft het record van de duurste fles oude whisky. Verkocht in 2010 op een liefdadigheidsveiling, kostte een fles Macallan 1946 het bescheiden bedrag van 460k USD.

#2 – Whisky Dalmore Trinitas 64 jaar

de duurste whiskyflessen ooit - dalmore 64
credits van joshua-s.com

Een van de meest prestigieuze Schotse distilleerderijen creëerde een malt in beperkte oplage, met als resultaat een unieke mix van jaargangen uit uitzonderlijke jaren. Deze gelimiteerde en speciale editie telde slechts 3 flessen, waarin whisky’s uit 1868, 1878, 1926, 1939 en zelfs 1940 gemengd waren. Elke fles kost 162k USD.

#3 – Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955

de duurste whiskyflessen ooit - glenfiddich janet roberts 1955
credits van craveonline.com

In het jaar van het overlijden van de oprichtster, in 2012, werd deze zeer speciale editie vernoemd naar haar kleindochter. Er waren slechts 15 flessen, en 11 ervan werden geveild, waarbij 94k USD werd bereikt.

#4 – Glenfiddich zeldzame collectie 1937

de duurste whiskyflessen - glenfiddich zeldzame collectie 1937
credits van luxpresso.com

Deze whisky is gedistilleerd in 1937 en maakt deel uit van de collectie zeldzame whisky’s van Glenfiddich. Hij heeft meer dan 60 jaar gerijpt, en het vat is in 2001 open gegaan voor botteling. Er zijn slechts 61 flessen van gemaakt, die elk het bedrag van 71k USD hebben bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Geen producten in de winkelwagen.