Whisky distilleerderijen in Schotland

whisky distilleerderijen in Schotland

Whisky distilleerderijen in Schotland

Whisky is een drank die wordt gemaakt van mout van gerst en andere hele granen, en die over de hele wereld zeer populair is geworden. Schotland is het geboorteland van de Schotse whisky en telt dan ook vele distilleerderijen, verspreid over het hele grondgebied. Het is dan ook normaal dat elke regio zijn eigen kenmerken heeft die de aroma’s en smaken van de geproduceerde whisky’s helpen differentiëren.

Als u vindt dat u nog meer moet leren over Scotch in het algemeen en over de verschillende regio’s die Scotch produceren, kunt u klikken om onze vorige artikelen te lezen.

Een uitstekende manier om kennis te maken met het land waar de Scotch werd geboren, en hoe deze Whisky wordt geproduceerd, is door een bezoek te brengen aan een distilleerderij. Er zijn er vele, maar er zijn distilleerderijen die als de belangrijkste en bekendste worden beschouwd.

Tour naar de belangrijkste Schotse distilleerderijen

Rondreizen in Schotland zonder een aantal distilleerderijen te bezoeken is als naar Parijs gaan en de Eiffeltoren niet zien. Veel whiskystokerijen in Schotland hebben een honderden jaren lange geschiedenis, en zijn een niet te missen bestemming in dit land.

Een bezoek aan de historische steden, de typische dorpjes, de Schotse bevolking, haar tradities en de natuurlijke schoonheid van uitgestrekte landschappen, is niet compleet zonder een bezoek aan een whiskystokerij. Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste distilleerderijen van Schotland.

Belangrijkste Schotse distilleerderijen

Van de oudste tot de modernste, de belangrijkste Schotse distilleerderijen zijn verantwoordelijk voor enkele van de bekendste en beroemdste whisky’s ter wereld. Wij geven verschillende distilleerderijen aan die elk op hun eigen manier het beste vertegenwoordigen van wat Schotland op whiskygebied te bieden heeft:

Heb je ooit Schotland en de distilleerderijen bezocht? Zo ja, welke en wat was uw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Geen producten in de winkelwagen.